Mainos
Mainos

Kalevi Sorsa palkittiin Väinö Tanner -mitalilla

Kalevi Sorsalle luovutettiin tänään SDP:n puoluekokouksessa harvinainen Väinö Tanner -mitali. Mitalin on aiemmin saanut vain viisi henkilöä.

SDP:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja pääministeri Kalevi Sorsa sai tänään SDP:n puoluekokouksessa Tampereella Väinö Tanner -mitalin. Mitaleita oli aikaisemmin annettu vain viidelle henkilölle vuonna 1963, eikä kertaakaan sen jälkeen.

-Olet ylivertainen aikalaistesi joukossa, sanoi mitalin luovuttanut puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen. Sorsa totesi kiitospuheessaan tuntevansa olonsa Aki Kaurismäeksi, mutta kiitti kuitenkin itsensä ja puoluehallituksen lisäksi ennen kaikkea koko sosiaalidemokraattista liikettä.

-Kiitän liikettä, joka on sallinut minun kasvaa, elää ja tehdä työtä joukossaan, sanoi Sorsa. Kepin kanssa liikkunut veteraanipuheenjohtaja sanoi Tampereella olevansa sitä mieltä, että Suomessa olisi järjestettävä kansanäänestys mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

-Kyse on vähintään yhtä tärkeästä kansallisesta ratkaisusta kuin EU-jäsenyys, Sorsa sanoi. Hän piti täysin mahdollisena, että kansan Nato-mielipide muuttuu nykyisestä. Tähän asti kannatus jäsenyydelle on ollut erittäin vähäistä, uusimman mielipidemittauksen mukaan noin 11 prosenttia.

Sorsan mielestä oli erittäin hyvä ratkaisu perustaa turvallisuuspoliittinen seurantaryhmä, jossa sekä hallitus- että oppositiopuolueiden edustajat pohtivat vaaleihin asti tulevaa turvallisuuspoliittisen selonteon tarkistusta. SDP:n puheenjohtajakisaan Sorsa ei suostunut ottamaan kantaa.

-Kaikin mokomin sitä saa kysyä, Sorsa naureskeli eikä myöntänyt suosikkia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme