Mainos
Mainos

Kalkkarokäärme synnytti 27 pirteää poikasta

Uudet poikaset ovat ensimmäiset Suomessa koskaan syntyneet. Poikaset ovat yhtä myrkyllisiä kuin aikuiset käärmeetkin.

Trooppinen kauhukalkkarokäärme (Crotalus durissus terrificus) sai viime yönä perheenlisäystä Helsingin Vallilassa. Trooppisessa Eläintalo Tropicariossa syntyi 27 pikkuista kalkkarokäärmettä. Nyt syntyneet poikaset ovat ensimmäiset Suomessa koskaan syntyneet. Osa poikasista on jo yleisön nähtävillä Sturenkatu 27:ssä sijaitsevassa Tropicariossa.

Noin kaksikymmensenttiset poikaset olivat heti valmiita puolustamaan itseään, kun niitä otettiin pois näyttelyterraariosta. Pikkuiset ovat yhtä myrkyllisiä kuin aikuiset käärmeetkin. Trooppinen kauhukalkkarokäärme on myrkyllisin kalkkarokäärmelaji. Sen myrkky on huomattavasti tuhdimpaa kuin lännenelokuvista tutun Teksasin kalkkarokäärmeen myrkky. Erityisen vaaralliseksi kauhukalkkarokäärmeen myrkyn tekee sen poikkeuksellinen hermomyrkky.

Miltei kaksimetriseksi kasvava paksu kalkkarokäärme elää luonnossa Etelä-Amerikan sademetsissä. Laji on melko harvinainen maailman eläintarhoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme