Mainos
Mainos

Kalkkunat piinaavat asukkaita New Yorkissa

Yhdysvalloissa kalkkunat liittyvät tunnetusti kiitospäivään, mutta New Yorkissa joukko kalkkunoita on muuttunut täysin muuksi kuin kiitoksen aiheeksi.

Staten Islandille on nimittäin kertynyt suuri määrä villikalkkunoita, jotka ovat alkaneet käydä paikallisten asukkaiden hermoille. Kalkkunat sotkevat paikkoja, pysäyttelevät liikennettä ja ovat saaneet viranomaiset neuvottomiksi sen suhteen, mitä linnuille tulisi tehdä.

Paikallinen asukas Mary Jane Froese on yksi lintuihin kyllästyneistä.

–Haluaisin pihani takaisin ja isäni haluaisi istua ulkona ilman että hän astuu linnunkakkaan.

Froese kertoo kyllä ihailevansa lintuja, mutta ongelma on niiden määrän kasvu sekä lintujen kasvava röyhkeys.

–Ne eivät enää pelkää mitään, ne ovat tottuneet kaikkeen. Ne ovat ihan niin kuin me.

Villikalkkunoiden määrä Yhdysvalloissa on kasvanut viime vuosikymmeninä melkoisesti. 50-luvulla kalkkunoita arvioitiin elävän luonnonvaraisena noin 300 000, nyt määrä on noussut  jo noin seitsemään miljonaan.

New Yorkissa kalkkunoita asustaa nyt jopa taajan asutuksen keskellä Ala-Manhattanilla. Staten Islandilla asustavat villikalkkunat eivät ole puhdasta villikalkkunakantaa, vaan kasvatettujen ja villien kalkkunoiden risteytys. Tämän vuoksi kalkkunoita ei voi siirtää elämään täysin villien kalkkunoiden sekaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme