Mainos
Mainos

Kallasvuo hehkuttaa Nokian insinöörejä

Työpaikkojensa puolesta pelkäävät Nokian insinöörit saavat kannustusta entiseltä Nokia-pomolta Olli-Pekka Kallasvuolta.

Kallasvuo hehkuttaa MTV3:n illan keskusteluohjelmassa suomalaisia tuotekehitysinsinöörejä maailman eliitiksi sekä työn määrässä että laadussa.

- Minulla on paljon kokemusta suomalaisesta tuotekehitysinsinööristä: tuottavuustaso hyvä, lojaali, sitoutunut, hakee vertaistaan maailmassa, Kallasvuo listaa parhaita puolia.

Syksyllä potkut saaneen Kallasvuon seuraaja Stephen Elop on pannut Nokiassa tuulemaan. Älypuhelinten käyttöjärjestelmän Symbianin hylkääminen on kova paikka tuotekehitykselle Suomessa - ja sijoittajatkin ovat ihmeissään.

Nokian pörssikurssi on syöksynyt jyrkästi alaspäin myös Elopin aikana ja hätyyttelee jo uhkaavasti kuuden euron rimanalitusta.

Kallasvuo on vakuuttunut, että Nokia nousee jaloilleen ja pysyy jvahvasti Suomessa.

- Uskon, että Nokia tulee jatkossakin olemaan ihailun aihe, sanoo Kallasvuo, joka toimii edelleen Nokia Siemens Networksin hallituksen puheenjohtajana.

Nokia käynnistää tällä viikolla yt-neuvottelut, joissa ei ole vielä esillä henkilöstövähennyksiä. Uuden organisaation pitäisi olla valmis huhtikuun alussa. Nokialla on Suomessa lähes 13 000 työntekijää Oulussa, Tampereella, Salossa ja pääkaupunkiseudulla.

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 9.3.2011)

Katso Perintö - päättäjiltä tulevaisuuden tekijöille MTV3-kanavalla tänään klo 20.00-21.55

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme