Mainos
Mainos

Kallasvuo: Nokia ei uhannut lähteä Suomesta

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kiistää, että Nokia olisi uhannut lähteä Suomesta, mikäli Lex Nokiaksi kutsuttua sähköisen viestinnän tietosuojalakia ei muuteta.

- Minulle oli totaalinen järkytys lukea, että Nokia olisi muka uhannut lähteä Suomesta. Väite on absurdi ja mieletön, Kallasvuo toteaa Talouselämä-lehden haastattelussa.

- Meillä ei ole tässä asiassa minkäänlaisia intohimoja. Olen erittäin hämmentynyt ja yllättynyt, että asia on noussut näin suhteettomalle merkitystasolle.

Kallasvuon mukaan yhtiöllä ei ole aikeita siirtää pääkonttoriaan pois Suomesta, vaikka monen muun ison teknologiayhtiön päämaja on Yhdysvalloissa.

Lex Nokiana tunnettu lakiehdotus antaa yrityksille oikeuden tutkia sähköpostien tunnistetietoja, jos postin epäillään vuotavan yrityssalaisuuksia. Esitys tulee eduskunnan käsittelyyn lähiviikkoina.

Kallasvuo ei halua ylikorostaa lain merkitystä Nokian kannalta.

- Se on yksi asia toimintaympäristössämme. Meidät on pantu totaalisen suhteettomaan tilanteeseen, jossa yhtä lakia on jopa alettu nimittää meidän mukaamme. Me sitä nimitystä emme ole tehneet, hän sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme