Mainos
Mainos

Kalli ja Filatov: Journalismi häirintäjupakassa ala-arvoista

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ottaa kantaa seksuaalisiin häirintäsyytöksiin eduskunnassa. MTV3:n Huomenta Suomessa Kalli tuomitsee seksuaalisen häirinnän jyrkästi. Sen sijaan journalimi ja tiedottaminen asiasta on Kallin mielestä ollut kyseenalaista.

- Ainakin itse arvostelen sitä tapaa, jolla Helsingin Sanomat tuli asiassa julkisuuteen. Ainakaan itse en tiennyt, että olisi ollut näyttöä sille, että seitsemän ihmistä syyllistettiin siten, että he olisivat olleet jollakin tavalla mukana seksuaalisessa häirinnässä.

Filatov: Normaalit välineet käyttöön

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov puolestaan sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että julkisuudessa tutkimatta syytettynä olemisen ongelmana on se, että siinä voi tapahtua isoja oikeusmurhia. Mutta yhtä hyvin voi käydä niin, että sellaiset ihmiset, jotka ovat oikeasti syyllistyneet seksuaaliseen häirintään, voivat jäädä tällaisen listauksen ulkopuolelle.

Pitäisi käyttää niitä välineitä, joita normaalissa työyhteisössä on seksuaaliseen häirintään puuttumiseen. Julkinen leimaaminen asettaa aina ongelman jopa hieman pienempään valoon kuin se itse asiassa on.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme