Mainos
Mainos

Kalliomäki: Alueyhteistyötä maahanmuuttajien koulutukseen

Kalliomäen mielestä kotouttamisohjelmien tekemisessä vastuu on kunnilla. Monet kunnat ovat hänen mukaansa kuitenkin liian pieniä auttamaan koulutuksen toteuttamisessa.

Opetusministeri Antti Kalliomäki kaipaa seutukuntien ja maakuntien yhteistyötä maahanmuuttajien koulutuksen järjestämisessä.

- Kotouttamisohjelmien tekemisessä vastuu on kunnilla. Monet kunnat ovat kuitenkin liian pieniä auttamaan koulutuksen toteuttamisessa, Kalliomäki totesi tänään Helsingissä. Hän puhui työministeriön seminaarissa, joka käsitteli maahanmuuttajan tietä opiskelusta työelämään.

Maahanmuuttajien koulutuksessa esiintyvää maantieteellistä epätasa-arvoisuutta voitaisiin opetusministerin mukaan kaventaa esimerkiksi verkko-opetuksella.

- Kun paikkakunnalla on maahanmuuttajia vain vähän, opetusryhmiä ei synny ja etenkin kielitaito jää puutteelliseksi, hän sanoi.

Teknisiä valmiuksia verkko-opiskelun järjestämiseen Kalliomäen mukaan on. Nyt tarvitaankin ennen kaikkea organisointia. Maahanmuuttajien opiskelumahdollisuuksia tulee edelleen parantaa käyttäen hyväksi tarvittaessa erityispalveluja, hän lisäsi.

- Maahanmuuttajien osaaminen on osattava ottaa suomalaisen yhteiskunnan käyttöön ennen kaikkea tehokkaalla kielikoulutuksella ja erilaisella täydennyskoulutuksella, Kalliomäki painotti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme