Mainos
Mainos

Kalliomäki ei siirtäisi kesälomia

EK haluaisi muuttaa koulujen kesälomien aikataulua niin, että ne alkaisivat kaksi viikkoa myöhemmin ja kestäisivät elokuun loppuun asti. Opetusministeri Antti Kalliomäen mielestä oppilaat eivät jaksaisi käydä koulua enää kesäkuussa.

Opetusministeri Antti Kalliomäki ei lämpene ajatukselle venyttää koulujen kesälomien alkamista kahdella viikolla. Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) haluaisi siirtää kesälomia kahdella viikolla eteenpäin, koska sen mukaan matkailubisnes menettää 35 miljoonaa euroa vuodessa, kun kohteita joudutaan sulkemaan koulujen alettua.

Kalliomäki sanoo Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että muutokseen liittyy monia riskejä. Monet syyt, kuten yhteisvalinta, puhuvat hänen mukaansa lomien siirtämistä vastaan.

Kesäkuussa koulunkäyntiin tulisi myös tyhjäkäyntiä. Kevätlukukausi on pitkä, ja alkukesästä sekä oppilaat että opettajat ovat jo väsyneitä, opetusministeri huomauttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme