Mainos
Mainos

Kalliomäki haluton SDP:n johtoon

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki jättäytyy SDP:n puheenjohtajakisan ulkopuolelle.

Antti Kalliomäki

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki sanoo Uutispäivä Demarissa ja Helsingin Sanomissa, että hän ei asetu ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi, vaan tukee tehtävään puoluesihteeri Eero Heinäluomaa.

Kirjoituksessaan Kalliomäki kertoo tehneensä päätöksensä jo kauan sitten. Hänen mielestään puheenjohtajalla on oltava intoa kiertää kenttää ja solmia kansainvälisiä kontakteja, samoin kuin kykyä hallita mediaa.

Heinäluoma ei ole vielä kertonut asettuvansa ehdolle, mutta Kalliomäki luottaa että näin tulee tapahtumaan. Häneen sopivat kuvaamani kriteerit kuin nakutettuina. Niin että siitä vaan, Kalliomäki kehottaa. Heinäluoman lyhyt kokemus politiikasta ei ole Kalliomäen mielestä ratkaiseva tekijä. Vaikka iän tuoma kokemus on yleensä vain etu, voivat tuoreus ja sen tuoma poliittisen painolastin vähyys olla tällä kertaa tärkeämpi etu.

Lueteltuaan puoluejohtajalle asetettavat vaatimukset Kalliomäki toteaa, ettei hän katso niiden sopivaan itseensä "ihan tarkan päälle". Hän sanoo myös uskovansa, että puheenjohtajaehdokkaita löytyy sopiva määrä ja molemmista sukupuolista.

SDP:n puheenjohtajana 12 vuotta toiminut Paavo Lipponen jättää tehtävän kesäkuun puoluekokouksessa. Vahvimpana seuraajaehdokkaana on pidetty juuri Heinäluomaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.03.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot