Mainos
Mainos

Kalliomäki kannustaa Venäjän opiskeluun

Suomen talouselämä tarvitsee venäjän osaajia yhä enemmän, muistuttaa opetusministeri Antti Kalliomäki. Ministerin mukaan Venäjä-osaamisen kehittymisellä on kysyntää myös Euroopassa.

Suomen ja Venäjän koulutusyhteistyötä täytyy opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan kehittää edelleen kaikilla tasoilla.

- Meidän on edelleen aktiivisesti jatkettava panostustamme koulutusalan Venäjä-yhteistyön syventämiseksi ja sitä kautta myös laajemman, eurooppalaisessakin katsannossa paljon kysyntää saaneen Suomen Venäjä-osaamisen vahvistamiseksi, Kalliomäki toteaa.

Kalliomäki korosti opetushallituksen Venäjä-foorumin avajaisissa Helsingissä, että Venäjä-osaamisen kehittymisessä juuri oppilaitoksilla on keskeinen rooli. Venäjän kielen ja kulttuurin opiskelun asemaa tulisikin vahvistaa yhteistyön edistämiseksi.

- On laajasti tunnustettu tosiseikka, että taloudellisen yhteistyön ja muiden jatkuvasti lisääntyvien kontaktien myötä Suomen talouselämä tarvitsee venäjän osaajia yhä enemmän. Kielen opiskelun myötä opitaan tuntemaan myös kohdemaan kulttuuria ja yhteiskuntaa, ja näin turhat ennakkoluulot saavat helpommin ansaitsemaansa kyytiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme