Mainos
Mainos

Kalliomäki on huolissaan kouluviihtyvyydestä

Kalliomäki myös tehostaisi koko koulutusjärjestelmää.

Opetusministeri Antti Kalliomäki on huolissaan kouluviihtyvyydestä. Sen kohentamiseksi on ryhdyttävä toimiin jo lähiaikoina.

Uhkana on se, että kielteisesti kouluun suhtautuvat lapset menettävät täysin kiinnostuksensa oppimiseen. Elinikäinen oppiminen on Suomen menestymisen kannalta ratkaiseva asia.

Kalliomäen mukaan kouluviihtyvyyteen liittyviä kysymyksiä voisi tarkastella esimerkiksi hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa ensi keväänä. Maanantaina opetusministerille luovutetaan kouluviihtyvyyttä käsittelevä työryhmämuistio.

Kalliomäki myös tehostaisi koko koulutusjärjestelmää. Perusopetuksessa parempiin tuloksiin voitaisiin päästä nykyisillä resursseilla, ja korkeakoulujen pitäisi tiivistää yhteistyötään. Lisäksi lukukausimaksujen asettamista EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille voidaan edistää, jos se ei aiheuta säröä Suomen koulutusjärjestelmään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme