Mainos
Mainos

Kalliomäki on huolissaan kouluviihtyvyydestä

Kalliomäki myös tehostaisi koko koulutusjärjestelmää.

Opetusministeri Antti Kalliomäki on huolissaan kouluviihtyvyydestä. Sen kohentamiseksi on ryhdyttävä toimiin jo lähiaikoina.

Uhkana on se, että kielteisesti kouluun suhtautuvat lapset menettävät täysin kiinnostuksensa oppimiseen. Elinikäinen oppiminen on Suomen menestymisen kannalta ratkaiseva asia.

Kalliomäen mukaan kouluviihtyvyyteen liittyviä kysymyksiä voisi tarkastella esimerkiksi hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa ensi keväänä. Maanantaina opetusministerille luovutetaan kouluviihtyvyyttä käsittelevä työryhmämuistio.

Kalliomäki myös tehostaisi koko koulutusjärjestelmää. Perusopetuksessa parempiin tuloksiin voitaisiin päästä nykyisillä resursseilla, ja korkeakoulujen pitäisi tiivistää yhteistyötään. Lisäksi lukukausimaksujen asettamista EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille voidaan edistää, jos se ei aiheuta säröä Suomen koulutusjärjestelmään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot