Mainos
Mainos

Kalliomäki: Tulot valtionyhtiöiden myynneistä koulutukseen

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.) vaatii, että valtionyhtiöiden myynnistä saatavia tuloja ohjataan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Hänen mukaansa tämä on tärkeää, sillä ihmisten osaamiseen ja ammattitaitoon panostaminen on avain työllisyyden kestävään parantamiseen.

Hallitus päättää Valmetin myynnistä saatujen varojen käytöstä vasta lisäbudjetissa. Se tehtäneen lokakuussa. Valmetin myynnistä saatuja 2,4 miljardia markkaa tavoittelee myös mm. liikenneministeriö rautateiden kunnostukseen. Valtiovarainministeriön on sanottu haluavan rahat valtion lainojen lyhennyksiin.

Kalliomäen mukaan kaikki valtionyhtiöiden myynnistä saatavat rahat on ohjattava hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan linjauksen mukaisesti sellaisiin hankkeisiin, joilla tuetaan Suomen teollisen pohjan vahvistamista suoraan tai välillisesti. Kalliomäki puhui Seinäjoella Pohjanmaan messujen avajaisissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme