Mainos
Mainos

Kalliomäki uudistaisi yliopistojen rahoitusta

Opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan valtion budjettirahoitus enää riitä takaamaan yliopistojen kunnollista toimintaa.

Opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan yliopistot tarvitsevat uusia tulonlähteitä. Kalliomäki sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, ettei valtion budjettirahoitus enää riitä takaamaan yliopistojen kunnollista toimintaa.

Ministerin mukaan yksi mahdollisuus voisi olla verovähennysoikeuden laajentaminen yritysten yliopistoille tekemissä lahjoituksissa.

- Nyt on voimakas paine siihen, että yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin panostavat yrityksen ja säätiöt saisivat lahjoitusten verohuojennusmenettelyn kautta porkkanaa, Kalliomäki sanoo.

Mahdollisten verovähennysten vastapainoksi Kalliomäki vaatii yliopistoilta rakenteellisia uudistuksia. Pakkoliitoksiin ei hänen mukaansa ole kuitenkaan tarvetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme