Mainos
Mainos

Kalliomäki: Yhteisvastuullisuutta puolustusselonteon valmisteluun

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja paheksuu hallituspuolueiden irtiottoja turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon valmistelussa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kalliomäen mukaan maanpuolustuksen yhteisvastuullisesta linjasta ovat poikenneet niin keskustaoppositio kuin vasemmistoliitto ja vihreät. Hän uskoo myös kokoomuksessa olevan halua nostaa puolustusmäärärahoja, vaikka "valtiovarainministeri virkansa puolesta vaatiikin pientä pudotusta puolustusministerin esittämään 11 miljardin tasoon". Hän epäilee, että yhteisen vastuun kanto aiotaan sälyttää sosiaalidemokraattien harteille.

-Tällaista menoa ei ainakaan SDP:n eduskuntaryhmä tule hyväksymään, Kalliomäki totesi Heinolassa tänään. Selonteon valmistelusta on annettava kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmille yhtenevästi tietoa suunnilleen samassa aikataulussa, jotta ne voivat antaa omat eväänsä hallitusryhmille ennen selonteon lopullista lukkoon lyöntiä hallituksessa.

-Hallitusryhmien tai -puolueiden ennenaikaiset irtiotot ovat helppohintaista peliä, jonka ei soisi kuuluvan maanpuolustusasioiden käsittelyyn, Kalliomäki moitti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme