Mainos
Mainos

Kallis: Autoverolaki valmisteltava uudestaan

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis vaatii autoverolaista uutta esitystä. Hallituksen tulisi antaa eduskuntaantuotua lakiesitystä selkeämpi ja yksinkertaisempi lakiesitys, jossa autoveroa alennetaan olennaisesti nykytasosta.

Kallis muistuttaa valtiovarainministeri Sauli Niinistön todenneen, että lakiesityksen "miinoilta" olisi voitu välttyä reippaalla autoveron alennuksella.
-Nyt ollaan säätämässä lakia, jota sekä kansalaiset että tulli vastustavat sen epäselvyyden takia. Jos laki ei avaudu kansanedustajille, jotka ovat kuulleet asiantuntijoita sen sisällöstä, niin miten se voisi avautua tavalliselle kansalaiselle, joka ostaa käytetyn tuontiauton, Kallis hämmästeli tänään Seinäjoella.

Kallis piti selvänä, että luvassa on yhä lisää valituksia autoveropäätöksistä, kun autosta maksettavien verojen ja auton markkinahinnan selvittäminen jää tulliviranomaisten tehtäväksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme