Mainos
Mainos

Kallis bensa vauhdittaa kaasun tankkausverkon syntyä

Maakaasun ja biokaasun tankkauspisteet tarjoavat autoilijoille mahdollisuuden valita nykyistä edullisempi polttoaine. Suomessa on tällä hetkellä kaasuautoja vasta noin 200.

Bensiinin hinnankorotukset vauhdittavat kaasun tankkauspisteiden syntymistä Suomeen. Asialla ovat maakaasun maahantuoja Gasum ja yksityiset biokaasun tuottajat.

Gasum aikoo perustaa useita tankkauspisteitä Etelä-Suomeen. Ensimmäinen biokaasun jakelupiste on tulossa Keski-Suomeen Jyväskylän seudulle.

Yhdessä maakaasun ja biokaasun tankkauspisteet tarjoavat autoilijoille mahdollisuuden valita nykyistä edullisempi polttoaine. Bensalitraa vastaava energia maksaa noin 60 senttiä.

Monet suuret autovalmistajat tekevät kaasulaittein lisävarustettuja vakioautoja. Suomessa kaasuautoja on vasta noin 200. Niistäkin enemmistö on busseja ja muita hyötyajoneuvoja. Henkilöautot ovat harvinaisuuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme