Mainos
Mainos

Kallis eroaa puolueensa johdosta

Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtaja valitaan todennäköisesti ylimääräisessä puoluekokouksessa jo syksyllä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis ilmoitti tänään luopuvansa yllättäen puheenjohtajan tehtävistä. Kalliksen mukaan hän oli päättänyt erostaan jo vuosi sitten, mutta halusi hoitaa ensin EU-vaalit loppuun.

- No kyllä se päätös syntyi jo vuonna 2003, kun minut valittiin neljännelle... viidennelle kaudelle. Olin kahdeksan vuotta toiminut ja halu siirtyä sivuun oli silloin jo suuri, mutta EU-vaalit painoivat päälle ja ajattelin, että viedään ne vielä loppuun, Kallis selventää.

Kallis reivasi kristillisiä vauhdilla yleispuolueen suuntaan. Vaikka kannatus on noussut, asemia on menetetty. Eduskuntavaaleissa puolueelta lähti kolme paikkaa kun keskusta väsyi vaaliliittoihin. Myös loikkaukset kokoomukseen ovat syöneet uskottavuutta. Ensin lähti EU-edustaja Eija-Riitta Korhola, sitten kansanedustaja Lyly Rajala.

Kalliksen puheenjohtajakaudella vaihtui myös puolueen nimi vanhoillissiiven vastuksesta huolimatta. Kallis ei silti pelkää, että puolue palaisi patavanhoillisuuteen.

- Eivät ne lähde, jokainen huomaa, että kannatus on noussut, Kallis pohtii.

Seuraajapeli alkoi välittömästi Kalliksen ilmoitettua aikeistaan.

- Suosikki löytyy eduskuntaryhmästä, mutta siellä on viisi tasavahvaa, en halua asettaa niitä tärkeysjärjestykseen, Kallis toteaa.

Käytännössä uusi puheenjohtaja löytyy kolmikosta Päivi Räsänen, Kari Kärkkäinen, Sari Essayah.

- Minä uskon, että kyllä siihen tehtävään kiinnostusta löytyy, mutta omalla kohdalla en pysty sitä sanomaan, että olisinko käytettävissä mahdollisesti, jos tämä tilanne nopeasti tulee eteen, Räsänen kommentoi.

Uusi puheenjohtaja valittaneen ylimääräisessä puoluekokouksessa jo syksyllä. Asiaa puntaroidaan ensin ylimääräisessä puoluehallituksen kokouksessa lauantaina.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.06.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme