Mainos
Mainos

Kallis: Kansalaisten ääni kuuluviin Turkin neuvotteluissa

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokkaan Bjarne Kalliksen mielestä presidentti Tarja Halosen tulisi kuunnella kansalaisten tuntoja pohdittaessa Turkin mahdollista EU-jäsenyyttä.

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas, kansanedustaja Bjarne Kallis arvostelee presidentti Tarja Halosen linjausta Turkin mahdollisesta EU-jäsenyydestä. Kalliksen mukaan Halonen kiinnittää huomionsa väärään asiaan korostaessaan, että Turkin islamilainen valtionuskonto ei saa vaikuttaa maan EU-jäsenyysasiaan.

- On toki oikein, ettei Turkkia hyljeksitä maan uskonnon ja kulttuurin vuoksi. Kuitenkin EU:n jäsenmaiden johtajien on kuunneltava ensi sijassa omien kansalaistensa tahtoa, kun tehdään päätöstä unionin laajentumisesta, Kallis korosti Hämeenlinnassa.

Saksan kristillisdemokraattien johtaja Angela Merkel ja Ranskan pääministeri Jacques de Villepin ovat esittäneet Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen lykkäämistä.

- Näiden maiden kansalaisista valtaosa vastustaa Turkin EU-jäsenyyttä. Myös Halosen on syytä kuunnella suomalaisten tuntoja, Kallis sanoo.

Hän totesi myös, että EU:n legitimiteettikriisi korostuu, jos jäsenmaiden päättäjät toimivat selkeästi vastoin oman maan kansalaisten enemmistön tahtoa. Turkin jäseneksi ottaminen edellyttää EU:ssa yksimielisyyttä. Kalliksen mielestä nyt olisi syytä ottaa asiassa aikalisä.

- Jos Turkin jäsenyysneuvottelut käynnistyvät, EU-kansalaisten luottamuspula unionia kohtaan vain vahvistuu, Kallis arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot