Mainos
Mainos

Kallis kiittelee budjettiesitystä

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis antaa suhteellisen hyvän arvosanan hallituksen budjettiesitykselle. Hänen mielestään esitys sisältää runsaasti asioita, joita kristillisdemokraatit ovat ajaneet.

-Hallitus on noudattanut tärkeissä asioissa kristillisdemokraattien linjaa, hän päätteli tänään kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän kokouksessa Lahdessa.

Hallituksen verolinjaukset eivät kuitenkaan tyydytä Kallista. Silti hänen mielestään kristillisdemokraattien ei ole kuitenkaan syytä arvostella hallitusta niin rajusti kuin mitä keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki on hallitusta arvostellut.

Kallis oli laskenut hallituksen verolinjausten johtavan siihen, että mitä pienemmät tulot sitä pienemmät veronalennukset. Hän paheksui etenkin sitä, ettei perustulovähennystä koroteta, vaikka enemmistö kansanedustajista on niin vaatinut.

Kuitenkin hallitus on Kalliksen mielestä toteuttanut hyvin kristillisdemokraattien ohjelmaa ja poikennut hallitusohjelmasta. Esimerkkinä hän mainitsi sukupolvenvaihdoskysymyksen. Hän myös muistutti kristillisdemokraattien arvostelleen ensimmäisenä, että hallitus ei tee mitään puukaupan lisäämiseksi.

Lääkärit potilastyöhön

Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen oli samoilla linjoilla. Hän sanoi iloitsevansa siitä, että kristillisdemokraattien pitkäjänteinen työ tuottaa tuloksia myös hallituksen työssä.

Kuitenkin Räsänenkin arvosteli kipakasti sitä, että hallituksessa ei ole ymmärretty minkälainen kriisitilanne perusterveydenhuollossa vallitsee. Hänen mukaansa jo puolet terveyskeskuslääkäreistä on pakenemassa työpaineessa.

Hän korosti, että on tärkeää lisätä voimavaroja. Pelkällä rahalla ei hänen mielestään kuitenkaan selvitä. Tarvitaan myös esimerkiksi johtamisjärjestelmien uudistamista. Hän korosti, että lääkärien työaikaa on selkeästi suunnattava potilastyöhön.

Hallituksen suurimpana virheenä Räsänen pitää terveyskeskusmaksujen korottamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme