Mainos
Mainos

Kallis: Oppositiolle oma varjobudjetti

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Bjarne Kallis ehdottaa oppositiopuolueille yhteistä varjobudjettia. Kalliksen mukaan esitys poistaisi puheet todellisten vaihtoehtojen puutteesta.

Kalliksen mielestä mielestä hallituksen budjettiesitykselle tulee tarjota vakavasti otettava kilpaileva esitys, joka poistaa puheet todellisten vaihtoehtojen puutteesta.

Puolueensa ruotsinkielisen järjestön kesäjuhlassa Närpiössä puhunut Kallis ehdotti, että oppositioryhmät voisivat neuvotella yhteisestä vaihtoehtolinjauksesta, jossa esitetään muutoksia niin budjetin meno- kuin tulopuolellekin.

-Näin kansalaiset ymmärtäisivät, että hallituksen valitsema linja ei ole ainoa mahdollisuus ja myös tiukan budjettikurin vallitessa voidaan tehdä selkeitä valintoja. Samalla hallitusrintama joutuisi tiukemmalle ja perustelemaan paremmin omia linjauksiaan, Kallis arvioi.

Kalliksen mukaan kristillisdemokraatit tekevät tänäkin vuonna joka tapauksessa oman vaihtoehtobudjettinsa, mikäli opposition yhteistä esitystä ei synny.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme