Mainos
Mainos

Kallis polttoaine uhkaa ilmavoimia

Kallistuva polttoaine saattaa tulevaisuudessa uhata Suomen ilmavoimien lentotuntien määrää.

Ilmavoimien uusi komentaja kenraalimajuri Jarmo Lindberg kertoo MTV3:n Huomenta Suomi- lähetyksessä että vielä tänä vuonna ilmavoimat voi lentää suunnitelmiensa mukaan. Mikäli lentopetrolin hinta jatkaa nousuaan ovat ensimmäisenä leikkaus-listalla suihkulentotunnit.

Lentotunteja voidaan jonkin verran kompensoida simulaattori-koulutuksella. Lindbergin mukaan simulaattoreita on Suomessa kuitenkin vain muutamia kappaleta verrattuna lentokoneiden määrään.

- Ilmavoimien lentokoulutusjärjestelmä on kuin sveitsiläinen kello, se on hyvin tarkkaan rakennettu vuosirytmeineen. Jos käy niin, että joiltakin ikäluokilta harjoitukset jäävät tekemättä niin se kumuloituu seuraaville ikäluokille ja johtaa koko ajan pahenevaan kierteeseen, Lindberg kertoo.

Päätöksiä uusista hävittäjä-hankinnoista tehdään Lindbergin mukaan aikaisintaan vuonna 2015.

- Maailmalla on koko ajan vähemmän hävittäjien tuotantolinjoja ja 2020- luvulla ei varmasti ole kuin muutama linja, josta hävittäjät pitää sitten valita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme