Mainos
Mainos

Kallis uudenvuodenpaukku - päiväkodin palosta miljoonavahingot Espoossa

Päiväkodin palo aiheutti miljoonavahingot Espoossa. Päiväkotia käytti 61 lasta, joille pyritään nyt löytämään hoitopaikka muista päiväkodeista.

Espoon Leppävaarassa uudenvuoden yönä palanut Lintulan päiväkoti tuhoutui palossa niin pahoin, ettei sitä saada enää käyttöön.

- Noin kolmasosa rakennuksesta on palanut. Puurakenteinen rakennus on kärsinyt myös savu- ja vesivahingoista. Osaan rakennuksesta ei pääse edes katsomaan, koska se on tuhoutunut pahoin, sanoo Espoon tilapalvelupäällikkö Tiina Andersson. Pelkän kiinteistön osalta vahingon kustannukset ovat 1,5 miljoonaa euroa.

Lisäkustannuksia erityisjärjestelyistä

Palo jätti 61 lasta ilman päiväkotipaikkaa. Espoon kaupungin varhaiskasvatuksen yksikkö etsii lapsille nyt pysyvämpää hoitopaikkaa tammikuun puoliväliin mennessä, sitä ennen lapset ovat tilapäisjärjestelyiden varassa.

- Ajankohta on meille haasteellinen. Vuoden vaihteessa monet aloittavat päivähoidon ja nyt kaikki päiväkodit ovat täynnä, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen.

Kaupunki tekee kuitenkin parhaansa, jotta vanhemmille ja lapsille aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.  Espoon kaupungille erityisjärjestelyt aiheuttavat lisäkustannuksia, sillä muun muassa henkilökuntaa on palkattava lisää. 

Poliisi tutkii paloa törkeänä vahingontekona

Palon syttymissyy ei vielä ole tiedossa, mutta tutkinnassa on paljastunut jo se, että palo on syttynyt rakennuksen ulkopuolelta. Poliisi tutkiikin paloa törkeänä vahingontekona. Tutkinnanjohtajan mukaan muutamaa silminnäkijää on jututettu. Palosta jotain tietävät voivat ottaa yhteyttä Espoon poliisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme