Mainos
Mainos

Kallis vaatii muutoksia sairaslomiin

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis esittää selvitettäväksi, voitaisiinko ottaa käyttöön osa-aikainen sairasloma ja osittainen sairauspäiväraha. Kallis sanoi tänään Närpiössä ja Lapualla, että tämä tarjoaisi pitkään sairastelleille ihmisille pehmeän laskun työelämään. Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa malli on jo käytössä.

Kalliksen mukaan näin voitaisiin välttää uupumusta työelämässä keventämällä työn rasitusta ajoissa. Sairasloma voisi olla osa-aikainen siinä missä esimerkiksi äitiys- ja vanhempainvapaa. Nyt oikeus sairauspäivärahaan on henkilöllä, joka ei kykene kokopäiväiseen työskentelyyn. Jos työkyky on vain osittain alentunut, ei sairauspäivärahaa makseta.

Kalliksen mielestä työnantajille pitäisi antaa mahdollisuus palkata osittain työkyvyttömälle sijainen ilman, että se tulisi kalliimmaksi kuin yksi kokoaikainen työntekijä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme