Mainos
Mainos

Kamerapuhelimia ei voida kieltää kokonaan sairaaloissa

Kamerapuhelimien käyttöä terveydenhuollon yksiköissä ei voida kokonaan kieltää yksityisyyden suojan turvaamiseksi. Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio kertoo päätöksessään, että syy on sanavapaudesta.

Oikeusasiamies käsitteli kamerapuhelimien käyttöä kantelun vuoksi. Satakunnan sairaanhoitopiirin johto oli kieltänyt kamerapuhelimien käytön sairaaloissaan ja muissa toimintayksiköissään vuoden 2004 huhtikuusta alkaen. Päätöksen tarkoituksena oli turvata potilaiden yksityisyys.

Paunion mukaan kyse on kahden perusoikeuden, sananvapauden ja yksityiselämän suojan välisestä punninnasta.

Oikeusasiamiehen käsityksen mukaan kamerapuhelimella kuvaaminen terveydenhuollon yksikössä ei ole sananvapauden ydinalueeseen kuuluvan oikeuden käyttämistä. Sen sijaan yksityisyyden suojan tarve terveydenhuollossa on korostuneen suuri, ja kyse on yksityisyyden suojan ydinalueesta.

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on ilmoittanut laativansa ohjeet, joissa määritellään tilat, joissa valokuvaus yleensä on sallittua, ja tilat, joissa kuvausoikeutta ei ole.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot