Mainos
Mainos

"Kameravalvonta ei ole patenttiratkaisu"

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio pelkää, että kameravalvontaan luotetaan liikaa.

Aarnion mukaan kameravalvonta sopii moneen paikkaan, mutta se ei ole mikään yleisratkaisu. Hän muistuttaa, että valvonnan vaikutuksista on vähän kiistattomia tuloksia.

Aarnion mukaan Suomessa valvontakameroita on asennettu jopa lasten leikkipaikoille vanhempien korvikkeiksi.

Valvontakameroiden käyttö on jatkuvasti lisääntynyt Suomessa ja Euroopassa viime vuosina. Valvontakameroita asentavat niin viranomaiset, yritykset kuin yksityiset kansalaisetkin.

Suomeen asennettujen valvontakameroiden tarkkaa määrää tuskin tietää kukaan. Ylikomisario Heikki Ihalainen sisäministeriön poliisiyksiköstä kertoo, että poliisilla on nykyään kameravalvonta ainakin suurimpien kaupunkien keskustassa.

Päivystävä komisario Jussi Huhtela kertoo, että Helsingissä poliisin käytössä on 25 valvontakameraa.

Aivan lähiaikoina kameroiden määrä aiotaan kuitenkin kaksinkertaistaa. Lopullisena tavoitteena on jopa sata valvontakameraa. Huhtelan mukaan kameroita asennetaan erityisesti järjestyksen turvaamiseksi.

Kameroiden välittämä kuva tulee suoraan poliisin johtokeskukseen, jossa sitä seurataan herkeämättä. Näin partiot voidaan ohjata paikalle, jos häiriöitä syntyy.

Rikostutkinnassa poliisi voi turvautua lasisilmään kuitenkin paljon useampaan. Suuressa osassa myymälöitä on valvontakamerat, ja yritysten kameroille tallentuu helposti myös ohikulkijoiden liikkeitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme