Mainos
Mainos

Kameravalvonta karsimaan päin punaista ajoa?

Liikennevalotyöryhmän juuri valmistuneen raportin mukaan päin punaista ajamisen hillitsemiseksi risteyksiin voitaisiin asentaa kameravalvonta.

Kameravalvonnan lisääminen risteyksissä voisi hillitä päin punaista valoa ajamista. Autoilijoiden olisi myös hyvä tietää, että keltaisen liikennevalon kestoaika määräytyy tien nopeusrajoituksen mukaan. Näin kehottaa liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä, joka on selvittänyt tieliikenteen liikennevalosäädösten ajantasaistamista.

Työryhmä yhtyy monien huoleen siitä, että punaista päin ajo on tullut entistä yleisemmäksi. Liikennevalotekniikalla tähän huonoon kehitykseen ei juuri voida vaikuttaa, ja poliisin valvontaakaan ei voida merkittävästi lisätä, ryhmä pohtii. Tämän vuoksi tulisi selvittää, miten kameravalvontaa voitaisiin hyödyntää laajemmin liikennevaloristeyksissä.

Jalankulkija pitää "vilkkuvihreästä"

Helsingin keskustassa on ollut kokeilukäytössä jalankulkijan vilkkuva vihreä valo, ja kokemukset ovat hyviä. Ruotsissa ja Norjassa tällainen käytäntö on yleinen eli vihreä valo vilkkuu loppuvaiheessa muutaman sekunnin ajan. Näin jalankulkija osaa varautua valon vaihtumiseen pian punaiseksi.

Työryhmä kehottaa kokeilemaan tätä eri puolilla Suomea. Valtaosa Helsingin keskustan jalankulkijoista piti vilkkuvihreää hyödyllisenä ja haluaisi sen pysyvään käyttöön Helsingissä, työryhmä sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme