Mainos
Mainos

Kameravalvonta yleistyy Suomessa

Koulujen kameravalvonta on yleisempää kuin on luultu. MTV:n uutisten kyselyn perusteella ainakin yli viittäkymmentä koulua valvotaan kameroilla. Kameravalvonta lisääntyy muutenkin koko ajan.

Koululaisia

Kameravalvonta lisääntyy kouluissa.

MTV:n uutiset kysyi kaikilta 450:ltä lukiolta, onko koulussa kameravalvontaa. Kaksisataa vastasi ja tulosten mukaan ainakin 50:ssä lukiossa on kameravalvontaa. Lisäksi ainakin 20 lukiota suunnittelee kameravalvonnan asentamista lähivuosina.

Kameravalvonta on lisääntymässä muuallakin. Turvallisuusmessuilla Helsingissä erilaisia valvontakameroita on tarjolla kymmeniä erilaisia malleja.

- Se yleistyy koko ajan, koska tuotteiden hinnat halpenee ja niitä on helppo käyttää, kertoo puheenjohtaja Kauko Pirskanen Turva-alan yrittäjät ry:stä.

Suomessa myydään vuosittain nykyisin noin 10 000 kameraa vuodessa. Rahassa se on noin 40 miljoonaa euroa. Kameroiden myynti on viime vuosina lisääntynyt, kun järjestelmien hinta on halventunut.

- Niitä menee tasaisesti kautta linjan. Asiakkaina ovat kunnat, valtio, puolustusvoimat ja löytyy yrittäjiä. Se on kaikkialla käytössä, missä halutaan valvontaa ja turvallisuutta, Pirskanen listaa.

Nykyiset mallit eivät tallenna kuvaa videonauhalle vaan tietokoneen kovalevylle. Kamerat ja kuvien laatu on kehittynyt. Tietokoneella kuvia on helppo selata.

Uutta järjestelmissä on myös etävalvonta. Helsingissä sijaitsevan kohteen kuva voidaan siirtää helposti vaikkapa vartiointiliikkeen valvomoon Turkuun.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.10.2003).

Kameravalvonta ennalta ehkäisevänä toimena edellyttää avoimuutta: kameroista on kerrottava ihmisille, sanoo tietosuojavaltuutettu Jouko Aarnio.

(Huomenta Suomi 16.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme