Mainos
Mainos

Kampanjalla karistetaan suomalaisten liikakiloja

Yli 15-vuotiailla suomalaisilla on yhteensä 18 miljoonaa liikakiloa. Tähän ongelmaan yritetään nyt vaikuttaa kampanjalla, jonka tavoitteena on, että 200 000 suomalaista pudottaa viisi kiloa painostaan vappuun mennessä. Tähän yhteensä miljoonan kilon pudotukseen on jo ilmoittautunut satoja yritysjoukkueita ja tuhansia suomalaisia.

Laihduttajien joukkoon on ilmoittautunut muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Kalervo Kummola. Samanlaisia suunnitelmia on jo noin kymmenellä tuhannella suomalaisella ja lisää halutaan mukaan. Onhan tavoitteena yhteensä miljoonan kilon pudotus.

- Tämä viisi kiloa on realistista ja siitä ollaan lähdetty, että tavoite on saavutettu vappuun mennessä, sanoo proviisori Petteri Pietikäinen Vuosaaren apteekista.

Tylyt tilastot kertovat, että yli puolet työikäisistä miehistä on ylipainoisia ja naisistakin vajaat 40 prosenttia.

- Viiden kilon pudotuksella terveysriskin pitäisi pienentyä ja liikkuminen on helpompaa. Ei ole syytä pelätä diabetestä ja sydäntauteja yhtä paljon, sanoo kansanterveyslaitoksen dosentti Antti Uutela.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme