Mainos
Mainos

Kampin bussiterminaalista Euroopan vilkkain

Vasta valmistuneen Kampin linja-autoterminaalin kautta tulee kulkemaan päivittäin 170 000 matkustajaa.

Kampin kautta kulkee vuorokaudessa 1000 bussia kahdesta eri terminaalista. Maanalaiseen terminaaliin siirtyvät kaukoliikenteen ja Espoon lähiliikenteen bussit. Alueelta on yhteys myös metroon. Euroopan ruuhkaisimman linja-autoliikennekeskuksen toimivuus on testattu etukäteen tietokonesimuloinneilla.

- Toimivuus on pyritty valmistamaan tämmösillä simuloinneilla, joita täällä on tietokoneavusteisesti tästä liikenteestä tehty ja similoinnin perusteella on sitten tehty tähän suunnitelmaan hyvin paljon muutoksia ja korjauksia, YTV:n joukkoliikenteen suunnittelupäällikkö Outi Janhunen kertoo.

Helsingin keskustassa sijaitsevassa liikekeskuksessa on joka paikassa näyttöruutuja, jotka kertovat bussin saapumisesta ja lähtemisestä. Laiturialueelle pääsee vasta, kun bussi on valmiiina lähtöön.

- Matkustaja näkee näistä informaatiotauluista, milloin bussi on lähdössä ja voi käyttää odotteluaikansa viihtyisässä terminaalissa, kahviloissa tai käydä ostoksilla ja hoitaa asioitaan, kertoo Janhunen.

Kampin avarissa tiloissa on huomioitu myös näkövammaiset muun muassa lattiassa ja ovissa olevin kohomerkein. Uuden terminaalin uskotaan lisäävän kiinnostusta joukkoliikenteeseen.

Matkustajat pääsevät odottamaan bussia sisätiloissa lämpimissä odotustiloissa sateensuojassa ja viihtyisyyteen on kiinnitetty aivan erityistä huomiota.

Ensimmäiset bussit lähtevät Kampista kesäkuun 5 päivänä. Kokonaisuudessan alue on valmiina ensi keväänä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme