Mainos
Mainos

Kampin Keskuksen perustustyöt alkoivat

Työt Suomen suurimmalla rakennustyömaalla Helsingin Kampissa etenevät suunnitellusti.

Helsingin linja-autoaseman seutu kokee muodonmuutoksen

Työt Helsingin Kampissa, Suomen suurimmalla rakennustyömaalla, etenevät suunnitelmien mukaan. Maansiirrot ovat jo pääosin tehty, mutta louhinta jatkuu vuoden loppuun.

Kampin Keskuksen peruskivi muurattiin tänään Espoon linja-autoterminaalin perustuksiin. Alueelta on kaivettu maata jo noin 180 000 kuutiometriä ja kalliota on louhittu 150 000 kuutiota. Louhinnasta on tehty noin kaksi kolmasosaa.

Montun syvyys maan pinnan tasosta on noin 15 metriä, eikä alaspäin enää kaiveta. Parhaillaan tehdään Kampin metroon vievää kuilua.

Perustustöitä on jo tehty linja-autoterminaaleihin ja myös naapurikiinteistöjen perusteita vahvistetaan edelleen. Tällä haavaa työmaalla on kaksi nosturia, mutta määrä nousee viiteen elokuuhun mennessä.

- Piakkoin alkaa ensimmäisten terminaalien seinäelementtien asennus. Syksyllä ruvetaan tekemään tavaratalorakennuksen perustustöitä, kertoo tiedotuspäällikkö Maija Saastamoinen SRV Viitosista.

Kampin rakentaminen on kuulunut ja näkynyt helsinkiläisten arjessa töiden käynnistettyä viime vuoden elokuussa. Suuria muutoksia esimerkiksi alueen liikennejärjestelyihin ei kuitenkaan ole enää lähiaikoina suunnitteilla.

Rakennustyöt ovat myös kiinnostaneet kaupunkilaisia, sillä ainakin työmaata esitelleelle kiertoajelulle oli suorastaan tungosta. Näyttötilaisuuksia onkin tarkoitus järjestää lisää tuonnempana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme