Mainos
Mainos

Kampylobakteeri sairastuttaa ihmisiä Vihdissä

Kampylobakteerin aiheuttama ripuli sairastuttaa ihmisiä Vihdissä. Tavallista enemmän sairaustapauksia on ilmennyt viime viikosta alkaen. Toistaiseksi sairastuneita on kymmeniä, mutta vain kuudella on todettu kampylobakteeri.

Bakteeri todettiin tämän viikon alussa kuuden ripulipotilaan ulostenäytteestä. Tartunnan lähdettä selvitetään parhaillaan. Koska vesijohtoveden saastumista ei voida poissulkea, vesilaitos suosittelee veden keittämistä ennen sen käyttämistä juomavetenä.

Kampylobakteerit tuhoutuvat, kun vettä keitetään 3-5 minuutin ajan. Vesilaitos on aloittanut vesijohtoveden kloorauksen, minkä takia vesi tuoksuu ja maistuu erilaiselta. Juomaveden keittämistä tulee jatkaa kloorauksesta huolimatta. Kaikkia oireilevia pyydetään ilmoittautumaan terveyskeskukseen. Hyväkuntoisille ripulipotilaille riittää kuitenkin normaali kotihoito.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme