Mainos
Mainos

Kanadalaisyhtiö sai valtausoikeuden kullan etsintään Lapissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on myöntänyt kanadalaiselle malminetsintäyhtiölle Mawson Energille valtausoikeuden alueelle, joka sijaitsee Ylitornion ja Rovaniemen rajalla. Alueelta on löytynyt pintatutkimuksissa kultaa ja uraania. Valtaus on yhteispinta-alaltaan noin 106 neliökilometriä.

Valtauskirja oikeuttaa yhtiön selvittämään esiintymien laadun ja laajuuden. Lisäksi se antaa oikeuden hakea kaivosoikeutta niille alueille, joissa esiintymä on todennäköisesti taloudellisesti hyödynnettävissä.

– Rompaksen alueella on erittäin korkeita kultapitoisuuksia yli kuuden kilometrin matkalla. Samoin uraanipitoisuudet ovat hyvät. Yksittäisten näytteiden perusteella ei voi kuitenkaan sanoa, tuleeko alueelle koskaan kaivostoimintaa, kertoo Mawson Energin tutkimuspäällikkö Erkki Vanhanen.

Vanhasen mukaan yhtiö aikoo keskittää alueen tutkimuksiin selvästi aiempaa enemmän voimavaroja heti, kun valtausoikeus on saanut lainvoiman.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme