Mainos
Mainos

Kanafarmareita varoitetaan muuttolinnuista

Muuttolinnuissa esiintyvä Newcastlen tauti uhkaa myös suomalaisia kanaloita. Maa- ja metsätalousministeriö kehottaa kanafarmareita ryhtymään tarkkoihin varotoimiin, jotta tappava tauti ei pääsisi siipikarjayksiköihin. Tuhoisa tauti on jo iskenyt Britannian ja Norjan kanaloihin.

Tappavaa Newcastlen tautia on tavattu muuttavissa vesilinnuissa siinä määrin, että viranomaiset ovat myös meillä varpaillaan. Virustaudin pelätään iskevän maamme siipikarjaan, joka on tyystin vailla rokotussuojaa.

Newcastlen tauti on helposti leviävä lintujen virustauti, jossa oireina ovat siipien roikkuminen, hengitysvaikeudet, halvaantumiset ja muninnan lasku. Lähes aina tauti johtaa kuolemaan.

Newcastlen tautia esiintyi meillä viimeksi siipikarjassa vuonna 1971, minkä vuoksi rokotuksia ei ole pidetty tarpeellisina. Yksittäisiä tautitapauksia ilmeni viime vuonna Oulun yliopiston lintutarhalla ja Korkeasaaressa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme