Mainos
Mainos

Kanavaneuvottelut lykkääntyivät

Saimaan kanavan avaaminen liikenteelle on viivästynyt, sillä Venäjän rajavartiosto kieltäytyy tekemästä rajatarkastuksia Pällin sululla.

Tälle päivälle sovitut neuvottelut Suomen ja Venäjän kanavavaltuutettujen kesken lykkääntyivät, ja liikenne Saimaan kanavalla on edelleen pysähdyksissä. Tilanteesta on Suomen liikenneministeriön mukaan kuitenkin määrä neuvotella huomenna.

Saimaan kanava piti avata liikenteelle jo viime viikon keskiviikkona, mutta näin ei tapahtunut: Venäjän rajavartiosto kieltäytyi tekemästä rajatarkastuksia Pällin sululla. Saimaan Suomen kanavavaltuutettu, kansliapäällikkö Juhani Korpela lähetti asian johdosta jo viime perjantaina venäläiselle virkaveljelleen Sergei Aristoville kirjeen, jossa viitattiin valtiosopimukseen, jonka mukaan Suomen ja Venäjän viranomaiset ovat kanavan avaamisesta yhteydessä keskenään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme