Mainos
Mainos

Kanerva: Asiat hoidetaan niin hyvin kuin osataan

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) on kommentoinut tekstiviestikohuaan niukkasanaisesti. Kanerva joutui toimittajien piirittämäksi sekä aamulla hallituksen kehysneuvottelujen yhteydessä että iltapäivällä ennen eduskunnan täysistuntoa.

- Ei ole ollut mitään meriselityksiä. Yritetään nyt toimia ihan asianmukaisesti niin kuin ennenkin. Asiat hoidetaan niin hyvin kuin osataan, Kanerva tyytyi toteamaan täysistuntoon mennessään.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan Kanerva nauttii kuitenkin hallituksen luottamusta tekstiviestikohusta huolimatta. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) totesi puolestaan, että Kanervan työ puhukoon puolestaan.

- Uskon, että valtaosa suomalaisista ajattelee tätä lähinnä Ilkka Kanervan henkilökohtaisena asiana. Kokoomus ei ole tässä osapuolena. Ikävä se varmasti on Kanervan oman elämän kannalta, mutta samaan hengenvetoon täytyy todeta se, että hän on nauttinut erittäin suurta arvostusta työnsä puolesta. Moni on saattanut olla jopa yllättynyt siitä tahdista, tavasta ja taidosta, joilla hän on ulkoministerin tehtävää hoitanut, Katainen painotti MTV:n Kymmenen Uutisten haastattelussa

"Kanerva vaikutti hyvin vakavalta"

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi on kuullut Kanervaa hänen aiheuttamastaan tekstiviestikohusta. Ravin mukaan ulkoministeri Kanerva nauttii eduskuntaryhmänsä täyttä luottamusta eikä hänen asemansa ole joutunut millään lailla kyseenalaiseksi kohun vuoksi.

Kokoomusryhmän puheenjohtajisto kuuli Kanervaa asiasta ennen eduskunnan täysistuntoa ministerin omasta pyynnöstä. Ravi vakuutti tapaamisen päätyttyä, että Kanerva antoi tyydyttävän selvityksen.

- Ymmärrän kyllä, että tämä episodi on aiheuttanut kansalaisten keskuudessa epätietoisuutta ja varmaan tyytymättömyyttä. Me ymmärrämme sen, mutta tuon selvityksen mukaan ei todellakaan ole tapahtunut mitään sellaista, mikä asettaa hänen asemansa kyseenalaiseksi, Ravi kertoi. - Tässä vaiheessa asia on loppuun käsitelty.

Ravin mukaan Kanerva vaikutti hyvin vakavalta antaessaan selvitystä. Puolisen tuntia kestäneeseen kuulemiseen osallistuivat Ravin lisäksi muun muassa ryhmän varapuheenjohtajat Marja Tiura, Ben Zyskowicz ja Petteri Orpo.

Hän ei suostunut ottamaan kantaa siihen, hyväksyykö hän Kanervan toiminnan ja tekstiviestien lähettelyn nuorille naisille. Ravi toisti vain ymmärtävänsä kansalaisten reaktion siitä, että "episodi näyttää epäilyttävältä".

- Minä totean, että tässä prosessissa on sellaisia seikkoja, jotka varmaan antavat aihetta arvosteluun.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei vielä osannut kertoa, onko tekstiviestijupakka vaikuttanut puolueen maineeseen.

- Sitä täytyy tietysti arvioida myöhemmin, mutta kyllä minä olisin sitä mieltä, että ihmiset osaavat panna tällaisen asian oikeisiin mittasuhteisiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme