Mainos
Mainos

Kanerva jatkaa maakuntahallituksen puheenjohtajana lahjussyytteestä huolimatta

Kansanedustaja, entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok) voi jatkaa Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtajana. Yksi maakuntahallituksen tärkeimmistä tehtävistä on vastata kaavoitusasioista. Kanervan epäillään saaneen yli 50 000 euroa lahjuksia kauppakeskuksia suunnitelleilta yhtiöiltä.

Maakuntavaltuuston puheenjohtajan Timo Kauniston (kesk) mukaan Kanerva voi jatkaa tehtävässään, koska hän on jäävännyt itsensä kaavoitusasioista jo aiemmin.

(lähde: eri maakuntahallitusten nettisivuja)

- Hän on pidättäytynyt alusta asti maakuntakaavoitukseen liittyvistä asioista, joten voimme tällä menettelytavalla jatkaa, perustelee Kaunisto.

Varsinais-Suomen liiton kolme suurinta puoluetta - kokoomus, sosiaalidemokraatit ja keskusta - keskustelivat Kanervan asemasta aamulla.

Kaunisto sanoo, että päätöksellä ei oteta kantaa siihen onko Ilkka Kanervan syyte lahjuksen ottamisesta aiheeton.

- Emme ota oikeuden prosessiin kantaa suuntaan tai toiseen, muuta kuin että ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan. Siitä on tärkeä pitää kiinni.

Kaunisto myöntää, että toisinaan voi olla vaikea tietää mikä asiankäsittely koskee mitäkin osa-aluetta.

- Kaavoitukseen liittyvät asiat ovat selkeitä. Mutta kun maankäytön asioista puhutaan maakuntasuunnitelmissa, vaatii se määrättyä harkintaa ja tarkkuutta. En pidä tätä kuitenkaan ongelmana. Näin on menty vuosi jo, ja näin mennään myös jatkossa, sanoo Kaunisto.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme