Mainos
Mainos

Kanerva lahjuskäräjille tänään

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) lahjusoikeudenkäynti alkaa tänään. Helsingin käräjäoikeus setvii, olivatko Kanervan 60-vuotispäivien sponsorointi ja vaalituki lahjontaa vai laillista poliittista tukea.

Kanervaa syytetään muun muassa törkeästä lahjuksen ottamisesta. Syyttäjä vaatii hänelle vähintään kahden vuoden vankeutta.

Lahjuksen antamisesta ovat syytteessä entiset Nova-johtajat Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki sekä liikemiehet Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen. Heille vaaditaan ehdollisia tuomioita.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllisyytensä. Heidän mielestään kyse on ollut sallitusta poliittisen toiminnan tukemisesta.

"Emme tienneet Kanervan asemasta"

Liikemiehet ovat kiistäneet edes tienneensä Kanervan asemasta Varsinais-Suomen liitossa. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan Kanerva on voinut asemansa puolesta vaikuttaa maakuntakaavan ja sitä kautta uusien kauppakeskusten sijoittumiseen alueelle.

Kanervan oikeusavustaja puolestaan kiisti jutun valmisteluistunnossa, että hänen päämiehensä olisi millään lailla vauhdittanut liikemiesten kauppakeskushankkeita.

Oikeudenkäynti on osa laajempaa vaalirahoitukseen liittyvää vyyhteä, jonka keskiössä ovat entisten Nova-johtajien Merisalon ja Yli-Saunamäen tekemiset. Heidän käräjärumbansa alkoi toissa perjantaina oikeudenkäynnillä, jossa etsitään syytä Nova-yhtiöiden kaatumiselle.

Lisäksi ensi vuoden alkupuolella alkaa niin sanottu Rovaniemen kelkkatehtaan juttu. Siinä Nova-kaksikko on syytettynä lahjuksen antamisesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme