Mainos
Mainos

Kanerva lyhentäisi presidentin toimikautta

Eduskunnan varapuhemiehen mielestä presidentin valtaoikeudet voitaisiin sitä vastoin pitää ennallaan.

Presidentin toimikausi pitäisi lyhentää neljään vuoteen, esittää eduskunnan varapuhemies Ilkka Kanerva. Kanerva sanoi tänään Turussa, että presidentin kuuden vuoden toimikausi on nykyaikana poikkeuksellisen pitkä. Kanervan mielestä presidentin valtaoikeudet voitaisiin sitä vastoin pitää ennallaan.

Kanervan mukaan Suomen presidentinvaaliin on lähes aina kytkeytynyt jokin suuri kansallinen kysymys. Seuraavalle kerralle sellaiseksi on nousemassa porvarillisten puolueiden yhteistyö, joka on normaali länsieurooppalainen asiantila, Kanerva arvioi.

- Tämä saa uutta merkitystä vasemmiston tiivistyessä SDP:n ympärille ja SDP:n siirtyessä piiruja vasemmalle ja vanhakantaisen edunvalvonnan suuntaan. Kanervan mielestä yhteistyötä kehitettäessä ei pidä keskittyä vain keskustaan ja kokoomukseen.

- Saman arvomaailman piiriin kuuluvat myös kristillisdemokraatit, RKP ja perussuomalaiset kuten myös osa vihreistä. Yhteistyötä kehitettäessä tulee ottaa huomioon koko tämä kokonaisuus, Kanerva sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme