Mainos
Mainos

Kanerva: Puolustushankintoja voisi irrottaa selonteosta

Ulkoministeri Ilkka Kanerva toivoo puolustusvoimille lisärahoja jo ennen vuotta 2009, jolloin uuden puolustuspoliittisen selonteon määrä valmistua.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) ei sitoisi puolustusvoimien materiaalisia tarpeita uuteen turvallisuuspoliittiseen selontekoon. Hän haluaisi niille ainakin pahimpien puutteiden osalta oman, euromääräisen ohjelman.

Turun Sanomissa ja Väli-Suomen sanomalehdissä julkaistussa haastattelussa hän toivoo puolustusvoimille lisärahoja jo ennen vuotta 2009, jolle selonteon valmistuminen on uuden hallituksen ohjelmassa siirretty.

- Jos selonteon valmistelu venyy, niin puolustusvoimien tarpeet pitää turvata, eikä saa jäädä odottamaan liian pitkään. Armeijan materiaalisissa tarpeissa on jo niin paljon jälkeenjääneisyyttä, että päätöksiä on tehtävä myös aiemmin, esittää ulkoministeri Kanerva.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme