Mainos
Mainos

Kanerva saa jatkaa kansanedustajana

Käräjäoikeudessa lahjustuomion saanut kansanedustaja Ilkka Kanerva saa jatkaa normaalisti kansanedustajana.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä kuuli Kanervaa tänään kokouksessaan.

Ryhmäpuheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoi keskustelun jälkeen, että Kanerva saa jatkaa normaalisti eduskuntaryhmän toiminnassa ja muissa eduskuntatehtävissään.

– Ryhmä kuuli ensin Kanervan perusteellisen selvityksen ja tuli täysin vakuuttuneeksi siitä, että edustaja Kanerva on hyvin vakuuttunut omasta syyttömyydestään, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuoren mukaan on hyvä, että tapaus käsitellään vielä hovioikeudessa, sillä kyse on "varsin monimutkaisesta, vaikeasti hahmotettavasta, hämmentävästä juridiikasta".

– Käräjäoikeuden tuomiolla ei vielä ole lainvoimaa, Vapaavuori muistutti.

Vapaavuoren mukaan ryhmän keskusteluissa toivotettiin laajasti voimia Kanervalle inhimillisesti hankalassa tilanteessa.

– Keskustelussa yksikään ryhmän jäsen ei kyseenalaistanut Kanervan asemaa.

Tarvittaessa ryhmä käsittelee asiaa uudestaan hovioikeuden ratkaisun jälkeen.

Myös Kanerva kiitteli ryhmän olleen vahvasti tukena ja kannustamassa "tässä taistelussa ja toivottamassa voimaa".

– Kerroin omalta kannaltani kaiken sen, minkä tiedän tapahtuneen. Kuvasin myös, mitä tiedän, että ei ole tapahtunut. Koin, että ryhmässä on rikkumaton käsitys siitä, että tämä on vietävä myönteiseen lopetukseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot