Mainos
Mainos

Kanerva: Tilanne putoamisalueella huonontunut entisestään

Turvallisuustilanne alasammutun malesialaiskoneen lähiseudulla on huonontunut entisestään, sanoo Ilkka Kanerva. Hän toimii Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin yleiskokouksen presidenttinä.

Kanervan mukaan pientä edistystä on siinä mielessä tapahtunut, että ollantilaiset tutkijat ja Etyjin tarkkailijat ovat päässeet aloittamaan matkustajien ruumiiden tutkimuksia.

- Samaan aikaan on ollut havaittavissa, että turvallisuustilanne ei ole kuitenkaan parantunut, melkeinpä päinvastoin. Taistelut siellä ovat tiivistyneet, Kanerva sanoi MTV Uutisille.

Koneen jäänteiden tutkiminen on kuitenkin edelleen mahdotonta. Kanerva toivookin, että kansainvälinen painostus kohdistuisi nyt tilanteen rauhoittamiseen putoamisalueella.

- Ensisijainen tavoite on taata turvallinen työrauha kansainvälisille toimijoille onnettomuuden selvittelyssä, Kanerva sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme