Mainos
Mainos

Kanerva uskoo NRF-sopuun

Ulkoministeri Ilkka Kanerva uskoo Suomen osallistuvan Naton nopean toiminnan joukkojen tehtäviin.

Hallituksen ja presidentin odotetaan tänään ottavan kantaa Suomen osallistumiseen Naton nopean toiminnan joukkoihin.

Kantaa ottavat presidentti Tarja Halonen sekä ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta. Valiokunnan päätöksen jälkeen asiasta annetaan selonteko eduskunnalle.

Kanerva sanoi MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, että Halosen varovaisempi kanta asiassa on vain yksi mielipide asiassa. Kanerva toivoo, että Suomi ja Ruotsi voisivat ilmoittautua hankkeeseen yhtäaikaa, mielellään huhtikuun aikana.

Puutulleista kielteisiä vaikutuksia Venäjälle

Kanervan mukaan puutullien nousu saattaisi tyrehdyttää puun tuonnin Venäjältä, Kanervan mukaan tällä saattaisi olla Venäjälle, erityisesti Karjalan alueelle katastrofaaliset seuraukset.

- Jos puun hinta nousee tullien nousun johdosta mahdottomaksi, niin kuka niin kallista tavaraa ostaa Venäjältä. Näin ollen suomalaisten on ollut aiheellistakin sanoa Venäläisille, että ei tämä edesauta heidän taloudellista kehitystä Karjalan alueella.

Kanerva painottaa, että puutullien mahdollisten seurausten esiintulolla on vain positiivisia vaikutuksia puutullineuvotteluihin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot