Mainos
Mainos

Kanerva vaitonainen kohun keskellä

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) ei kerro, onko hän yrittänyt estää Hymy-lehteä julkistamasta tekstiviestejään.

Kanerva ei vastannut mitään, kun toimittajat kysyivät tätä EU-ulkoministerikokouksen yhteydessä Sloveniassa tänään. Hän käveli kokoukseen saapuessaan vain toimittajien ohi.

Tätä ennen Kanervalta yritettiin kysytä, aikooko hän erota.

- Kenestä, Kanerva vastasi.

Erotiikkatanssija Johanna Tukiaisen käräjäoikeudelle jättämä hakemus vihjaa, että Kanerva voisi olla osallinen oikeusjutussa. Hakemuksessa viestittämisen molempien osapuolten sanotaan vastustavan viestien julkaisua.

Hakemuksen tekstiä oli jonkin aikaa eilen Hymyn verkkosivuilla. Päätoimittaja Esko Tuluston mukaan kohdat poistettiin heti, kun oikeus määräsi hakemuksen salaiseksi. Hän painottaa, ettei voi kommentoida oikeuden salaiseksi julistamia asioita.

Tukiaisen lakimies Markku Kiikeri myönsi Ilta-Sanomissa, että Kanervan kanssa keskusteltiin tekstiviestiasiasta. Kiikerin mukaan keskustelija oli Tukiainen. Itse hän ei ole ollut yhteydessä Kanervaan.

Tukiainen on kiistänyt Kanervan ottaneen häneen yhteyttä. Toisaalta hän sanoo Helsingin Sanomissa, ettei voi lähteä asiaa vannomaan.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi eilen Tukiaisen vaatimuksen kieltää Hymy-lehteä julkaisemasta viestejä.

Hymy palautti palkkiorahat Tukiaiselle

Tuluston mielestä Kanervan osallisuus selittäisi Tukiaisen mielenmuutokset. Aluksi hän teki sopimuksen tekstiviestien luovuttamisesta Hymylle. Useiden päivien päästä lakimies ilmoitti Tukiaisen halusta purkaa sopimus.

Seuraavana päivänä Tukiainen oli taas valmis jatkamaan yhteistyötä Hymyn kanssa. Nyt hän haluaisi purkaa sopimuksen, mutta Tuluston mukaan se ei käy. Tukiainen on kertonut palauttaneensa lehdelle tekstiviesteistä saamansa palkkion. Tuluston mukaan palkkio on palautettu takaisin Tukiaiselle.

- Sopimus hänen kanssaan on täysin pätevä, eikä sitä voi yksipuolisesti purkaa. Mielenmuutos ei riitä allekirjoitetun sopimuksen purkuun, sanoo Tulusto.

Tekstiviestejä sisältävä Hymy-lehti on jo painossa, ja se julkaistaan ensi viikolla. Tuluston mielestä viestien julkaiseminen on välttämätöntä, jotta niiden sisällöstä liikkuvat huhut loppuisivat.

Tulusto kertoo, ettei häneen ole Kanervan tai muunkaan kokoomusväen suunnasta oltu yhteydessä tai mitenkään painostettu olemaan julkaisematta viestejä.

- Jos tämmöinen yritys olisi tehty, mehän olisimme julkistaneet sen, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme