Mainos
Mainos

Kanerva: Venäjä ottaa isoa riskiä kansainvälisessä politiikassa

Euroopan unionin, Venäjän ja Ukrainan edustajat neuvottelevat tänään kaasutoimituksista Varsovassa.

Venäjä vaatii satojen miljardien rästilaskuja Ukrainalta ja on uhannut laittaa kaasuhanat kiinni Euroopan suuntaan.

Ukrainasta hiljattain saapunut Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva sanoo, että Venäjä on painottanut Varsovan-neuvotteluiden tärkeyttä Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

– Nämä keskustelut ovat Venäjän mielestä asia, joissa on saatava tulosta, jotta tilanne saataisiin rauhoittumaan Ukrainassa. Tämä välillisesti todistaa sen, että Venäjä myös itse myöntää, että heillä on sormensa pelissä Ukrainan kriisissä erittäin keskeisesti, totesi Kanerva MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Kanervan mielestä Venäjä oli jo tulossa Geneven sopimuksen myötä hyvää matkaa Etyjiä vastaan Ukrainan kriisin ratkomisessa.

– Venäjällä on ehdottomasti ollut mahdollisuuksia myötävaikuttaa sopimuksen toimeenpanoon, mutta toimia odotellaan edelleen.

– Venäjä ottaa tänä päivänä isoa kansainvälispoliiittista riskiä. Uskon, että se osaa laskea riskit, mutta kovaa peliä pelataan tänä päivänä, pohtii Kanerva.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme