Mainos
Mainos

Kanerva vetäytyy Turun kaupunginvaltuustosta

Kokoomuspoliitikko Ilkka Kanerva vetäytyy toistaiseksi Turun kaupunginvaltuutetun tehtävästä. Valtuuston oli määrä päättää huomenna, estääkö Helsingin käräjäoikeuden antama tuomio hänen jatkonsa.

Kanerva ilmoitti illalla STT:lle, ettei hän ei halua joidenkin kaupunginvaltuutettujen käyvän asiasta "poliittista sivuoikeudenkäyntiä".

- Asetelma on kannaltani kestämätön, jonka vuoksi olen tänään päättänyt pidättäytyä Turun kaupunginvaltuuston työskentelystä toistaiseksi, Kanerva sanoi tiedotteessaan.

Kanerva aikoo kuitenkin olla ehdolla taas ensi syksyn kuntavaaleissa, jotta äänestäjät saavat päättää hänen jatkonsa.

Kanerva tuomittiin viime kuussa ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä pantavaksi viralta julkisista luottamustehtävistään.

Kanerva on valittanut tuomiosta hovioikeuteen, joten se ei ole vielä lainvoimainen. Valtuusto ei olisi voinut varsinaisesti erottaa Kanervaa, mutta hänet olisi voitu pidättää toimesta oikeudenkäynnin ajaksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme