Mainos
Mainos

Kanervaa pyydettiin kokoomuksen puheenjohtajakisaan

Varsinais-Suomen kokoomuksen piirihallitus on pyytänyt Ilkka Kanervaa mukaan puheenjohtajakilpaan. Kokoomusnaisten puheenjohtaja Paula Risikko on ilmoittanut jättävänsä kisan väliin.

Varsinais-Suomen kokoomuksen piirihallitus on pyytänyt kansanedustaja Ilkka Kanervaa lähtemään mukaan puolueen puheenjohtajakilpaan.

STT:n haastattelema eduskunnan varapuhemies Kanerva ei vielä ottanut kantaa piirihallituksen ehdotukseen. Kanervan mukaan hän joutuu nyt paneutumaan asiaan tosissaan. Varsinais-Suomen piirijärjestö on suurin kokoomuksen piirijärjestöistä.

Paula Risikko

Kansanedustaja Paula Risikko on puolestaan ilmoittanut, ettei hän havittele puolueen puheenjohtajan paikkaa. Risikko toivoo euroedustaja Marjo Matikainen-Kallströmin asettuvan ehdolle. Risikko itse aikoo pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.

Kokoomuksen puheenjohtajapelissä onkin nyt menossa armoton kyttäys- ja tuumimisvaihe. Kaikki mahdolliset puheenjohtajaehdokkaat arvioivat nyt mahdollisuuksiaan ja myös halujaan kilpailla tehtävästä, jossa arvostelu ja onnistumisen pakko tulevat ikään kuin luontaisetuina.

Kanervan ja Matikainen-Kallströmin lisäksi mahdollisia puheenjohtajaehdokkaita ovat kansanedustaja ja nykyinen varapuheenjohtaja Jyrki Katainen Pohjois-Savosta sekä lappilainen kansanedustaja Jari Vilén. He kaikki vielä miettivät.

Kansanedustaja Martin Saarikangas on toistaiseksi ainoa puheenjohtajakisaan jo ilmoittautunut. Paikka vapautuu kesäkuussa, kun omiensakin hampaisiin joutunut Ville Itälä luopuu tehtävästä.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 08.03.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot