Mainos
Mainos

Kanervan tekstiviestikohusta kanteluita oikeuskanslerille

Ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) toimista on tehty jo yhdeksän kantelua oikeuskanslerille. Kantelut liittyvät kuun alusta julkisuudessa puituun tekstiviestikohuun.

Helsingin Sanomien mukaan kantelijoista kahdeksan on miehiä ja yksi nainen. He vaativat oikeuskansleria ja eduskunnan oikeusasiamiestä ottamaan kantaa Kanervan toimiin ministerinä.

Osastopäällikkö Risto Hiekkataipale oikeuskanslerinvirastosta sanoo, että oikeuskansleri tutkii ministereiden virkatoimiin liittyvää lainmukaisuutta. Hän muistuttaa myös, että perustuslain mukaan ministerit ovat virkatoimistaan vastuunalaisia eduskunnalle, joten Kanervan asema riippuu eduskunnasta ja kokoomuksen eduskuntaryhmästä.

Hiekkataipale ei ottanut lehdessä kantaa kanteluihin. Eduskuntaryhmän mukaan kukaan kokoomusryhmästä ei olisi nyt vaatimassa Kanervan erottamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme