Mainos
Mainos

Kangasniemen rehtori kiistää vilppiepäilyn

Kangasniemen lukion rehtori kiistää vilppisyytteet ylioppilaskirjoituksissa. Poliisi kertoi eilen, että vilpistä epäillään yhtä henkilöä, mutta ei halunnut yksilöidä tarkemmin, kenestä on kysymys. Ilta-Sanomien mukaan kyse on lukion rehtorista.

Lehden mukaan rehtorin epäillään antaneen tietoa terveystiedon ylioppilaskoekysymyksistä abiturienteille ennen koetta.

Sanomalehti Keskisuomalaiselle lähettämässään kirjeessä rehtori kertoo syytteiden olevan täysin perättömiä sekä erittäin vakavia. Hän kertoo, että kokeen alkaessa kysymykset olivat asianmukaisesti Ylioppilastutkintolautakunnan avaamattomassa kuoressa, jonka sinetti tarkistettiin koetilanteessa.

Rehtori muistuttaa, että terveystieto on ainereaaliaineena varsin uusi.

- Asiantunteva ja aikaa seuraava opettaja ja opiskelija voi tietää joidenkin kysymysten olevan todennäköisempiä kuin toisten. Tätä niin sanottujen tärppien pohtimista harrastaa varmasti jokainen opettaja aineesta riippumatta, terveystiedossa se on ollut ehkä helpompaa kuin toisissa aineissa, rehtori kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme