Mainos
Mainos

Kangasniemi: Opettajilla liian vähän valtuuksia

Opettajilla on aivan liian pienet valtuudet puuttua koulukiusaamiseen, sanoo Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi. Kangasniemi ei kuitenkaan hyväksy väitteitä, joiden mukaan opettajat eivät puuttuisi koulukiusaamiseen lainkaan.

Koululaisia

Opettaja voi nykyisin kehottaa kiusaajaa poistumaan luokasta, antaa kirjallisen muistutuksen tai jälki-istuntoa. Kangasniemi toteaa, että prosessi oppilaan erottamiseksi määräajaksi on niin hidas ja monimutkainen prosessi, että tilanne ehtii sen aikana pahentua huomattavasti. Opetusministeriön työryhmä esitti kesällä, että opettajalle annettaisiin enemmän keinoja puuttua kouluhäiriköintiin, ääritapauksessa jopa poistaa oppilas luokasta voimatoimin. Ehdotus on nyt lausuntokierroksella.

Kangasniemi ei hyväksy väitteitä, joiden mukaan opettajat eivät puuttuisi koulukiusaamiseen. -Yhdessä koulussa voi olla samaan aikaan 20-30 asiaa vireillä. Valtaosassa tapauksista asiaan on puututtu niillä voimavaroilla, mitä opettajalla on käytössä.

Reppuselkiä

Koulukiusaaminen on Kangasniemen mielestä vaarassa lisääntyä sekä opettajien että oppilaiden huonojen olosuhteiden takia. -Kouluissa pitäisi olla melko pienet ryhmät, mahdollisuudet tukiopetukseen ja erityisopetukseen hyvinkin pienissä ryhmissä, mutta näitä asioita ei voida rahanpuutteen takia toteuttaa, Kangasniemi sanoo.

Kangasniemen mielestä vanhempien pitäisi seurata, mitä kouluissa tapahtuu ja vaatia kunnon opetusta ja päteviä opettajia omille lapsilleen. Vanhemmat voivat vaikuttaa paikallispolitiikassa, jotta opetukseen saadaan riittävästi varoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot