Mainos
Mainos

Kannabiksen kotiviljely lisääntynyt

Suurin osa kannabista kasvattavista käyttää huumetta itse, uskoo Kannabisyhdistys. Poliisi on puolestaan kohdannut ammattimaisempaan viittaavaa toimintaa.

Kannabista kasvatetaan yhä enemmän omatoimisesti kotioloissa. Sekä poliisi että Suomen Kannabisyhdistys ovat havainneet, että kannabiskasvin viljely kodeissa on yleistymässä.

Kannabisyhdistys uskoo, että suurin osa ihmisistä kasvattaa huumekasvia omaa käyttöään varten. Helsingin poliisin huumerikosyksikkö puolestaan on törmännyt viime aikoina entistä laajempiin viljelmiin.

Kannabis on Suomessa kielletty huume, ja sen kasvatus katsotaan huumausainerikokseksi. Rangaistuksena on lievimmillään sakkoja ja enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Stakesin parin vuoden takaisen huumekyselyn mukaan 15 prosenttia suomalaisista katsoo, että kannabiksen kasvattamisesta ei tulisi rangaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme